19 de febrer 2007

Torna Arcade Fire! (i de quina manera)

Sé que és una de les bandes de moda, actualment, i que possiblement per això, i després d'haver fet un magnífic i incomparable debut l'any 2004 amb Funeral, les coses podien ser una mica complicades, per això de ser el "sophomore" i no estar a l'altura de tots: fans embogits que volien més d'aquesta particular multitudinària banda canadenca, els Arcade Fire.

Però era inevitable passar per alt que el proper 6 de març editen el seu segon elepé, i que no decepciona, ni molt menys. Segurament no és tan impactant com Funeral, pel xoc que va provocar ara fa 3 anys. Però Neon Bible segueix la tònica innovadora d'un so incomparable ja mostrat al seu debut, un rock experimental, per classificar-lo d'alguna manera, que no té paraules, i conté moments de pell de gallina, algunes cançons com la introductòria "Black Mirror", o la versió de "No Cars Go", que ja havien escrit al seu primer EP.

No he llegit acuradament les lletres de les cançons, i casi que prefereixo no fer-ho. Jo em quedo amb la música i obvio la lírica, per no espantar-me, amb els seus temes pagans i religiosos. Neon Bible és el títol del cd, a partir d'aquí un ja pot treure conclusions. El nom de la banda també té connocions... Bíbliques? Només fa falta mirar una mica la pinta d'aquestos personatges...

No té desperdici navegar una estona per la seva pàgina web, que és increïblement interessant. Vés-hi des d'aquí: Arcade Fire Website, tant la del nou cd, com la de la banda en general. També pots sentir alguna de les cançons anteriors al seu myspace.

Val a dir, que s'estalvien la passejada per terres espanyoles i no actuaran al nostre país, de moment. I és una pena, perquè veure en directe tota la troup d'artistes que composen la banda ha de ser espectacular.

Arcade Fire - Rebellion (Lies)

Arcade Fire -No Cars Go

Arcade Fire - Une Anée Sans Lumiere


La veritat és que no sabia quina cançó triar com a mostra, són totes espectaculars. Així que deixo una bona tria del seu debut (que són les úniques que puc mostrar). Però per què us feu una idea de què va l'assumpte i les rareses que pots experimentar, aquí un vídeo.

Arcade Fire - Neightbourhoud #2 (Laika)

2 comentaris:

lito ha dit...

Hola

Yo como siempre conozco canciones sueltas, creo que tengo el primer disco perdido por el ordenador pero con el retraso que llevo no lo he escuchado, salvo la fantástica rebellion (lies). De este segundo conozco black mirror y suena bastante bien.

mi-bemoll ha dit...

Hola Manuel,

Pues te recomiendo que antes de escuchar este segundo le des una oportunidad a Funeral. Aunque creo que Arcade Fire es uno de estos grupos que los amas... o los odias a muerte.