31 d’octubre 2007

127.com: música legal a internet

vista del portal www.127.es

Que la indústria musical està fent un gir, poc a poc, és un fet prou evident si tenim en compte iniciatives a gran escala com la de Radiohead en el seu últim cd, In Rainbows. Seguint amb aquestes noves idees, tan sols fa poc més de 2 o 3 setmanes que ha aparegut un portal web espanyol, www.127.com, que té com a iniciativa la "descàrrega de la cultura gratuïta per internet".

Ja sigui a nivell d'àudio, imatges, vídeo... Qualsevol tipus de creació artística és vàlida en aquest espai, i gent d'arreu del món ja han penjat les seves primeres cançons, fotografies, textos o fins i tot software, perquè el puguis usar i descarregar sempre que vulguis i de manera totalment legal.

La idea voltava pel cap d'Enrique Sierra des de fa uns anys, ex component de la banda nacional Radio Futura, amb la idea de poder mostrar la teva pròpia obra a un públic més ampli i de manera més extensa que l'arxiconegut MySpace, per exemple, que no permet la descarrega d'arxius.

Pel que fa a números, www.127.es porta molt poc temps en acció, però l'acceptació està sent tan alta, que més de 300 creadors de 80 països de tot el món ja estan inscrits i han deixat alguna creació pel portal. El que es pretèn en un futur pròxim és que els creadors puguin tenir benefici a través de la publicitat de la pàgina (fet que està per veure encara).

El que és pal·lès, és que algunes de les aportacions ja fetes són força interessants.