17 de gener 2007

Dinamita francesa: Dionysos

Quan anem a un concert i el grup en qüestió ens obsequia amb molt bona música, en francès, en anglès, pop, rock, indie, sempre ben estrany i independent, amb guitarres i violins, veus d'ell i d'ella... Ja és lo que ens podíem esperar, o al menys, és lo que estàvem desitjant. Però si a més, el cantant es dedica a donar espectacle, fent saltar la gent, fent-la participar activament, involucrant-la fins la medul·la, (realment, el cantant ja fa cara d'excèntric), llavors és quan un concert guanya en dimensions descomunals.

I totes aquestes característiques són les que reuneixen els francesos Dionysos, un quintet (actualment) que ja fa temps que volta pel món, amb 5 cd's sota el braç, però que aquí a Espanya són pràcticament desconeguts. Aquest estiu al FIB es van destapar i obrint-se a tothom del que són capaços van regalar als assistents un dels millors concerts dels 4 dies de festival. Pura dinamita dalt de l'escenari.

Els treballs que ens han arribat a les mans són els seus darrers, Westerns Sous la Neige (2002), Whatever the Weather (2004) i els seu últim, Monsters In Love (2005), altament recomanables per a tots aquells que els agradi el pop-rock en francès, amb cops amagats i una bona dosi de misteri.
És del tot imprescindible escoltar algunes de les cançons més representatives de la banda, com les següents:

Dionysos - La Métamorphose de Mister Chat


Dionysos - Song for Jedi


Llegeix el comentari del seu concert aquest passat estiu al Festival Internacional de Benicàssim 2006, aquí.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Entre las canciones que mas me gustan de Dionysos están Giant Jack y Miss Acacia, ambas de su disco Monster In Love.

Anònim ha dit...

Este Monsters In Love es muy interesante! Y sí, Giant Jack también es una buena canción, así como Neige, pero me quedo con la de la Métamorphose, que me parece increïble. =)

Anònim ha dit...

En honor a la sinceritat haig de dir que lleve dos dies entrant "impulsivament" al teu blog per escoltar Dionysos.

Vull dir... pasa'm el disc que li anem a donar una oportunitat =P

Un petonet, i sort per l'examen d'avuí!!

Anònim ha dit...

jajajaja!

Tranquil, això ho solucionem aviat. Ja te passaré el Cd, que només escoltant un parell de cançons ha de ser poca cosa. =)

A veure si va bé (ha d'anar bé), però mentres ja hi ha com's...