24 de gener 2007

Glasgow, música a cada cantonada.

Glasgow (amb gaèlic-escocès anomenada Glaschu), és la ciutat més gran d'Escòcia i té una població considerable de més d'un milió i mig de persones. Està situada a la part central del país. Té varis aspectes culturals importants, econòmics o esportius... Aparentment (i mirant a aquesta foto), sembla una ciutat com qualsevol altra, salvant les distàncies i les belleses que pugui ocultar... Però què amaga musicalment parlant?

Glasgow és una ciutat en expansió musical independent, que amaga alguna de les bandes més interessants del moment: Belle & Sebastian, Camera Obscura, Franz Ferdinand, Travis, Mogwai!!! Altres de menys renom, com The Delgados, The Fratellis, altres més clàssiques com Primal Scream, The Pastels, Teenage Funclub, que són referència des de fa molts anys, o altres escocesos que actualment resideixen a aquesta ciutat, com Snow Patrol.

Què curiós que hi hagi tanta producció per allà dalt... Però com pot ser? Què hi ha? Serà pel clima? Serà per les influències? Serà per l'ambient que acompanya, amb bars i locals adients per aquesta música? Serà pel companyerisme? Serà... Perquè serà?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Genís

Tienes razón, últimamente se hace muy buen pop en Escocia, te recomiendo que escuches the hermit crabs, están en la línea de camera obscura, si quieres te envío su ep por yousendit ok?.

Por cierto, también te recomiendo que habilites el verificador de palabras, para que no te asalten los comentarios spam.

Saludos

Anònim ha dit...

Tomo nota de las dos recomendaciones.

Si tienes un momento estaría bien descubrir este grupo, del que no había oído hablar nunca.

Y sí, ahora mismo pongo lo de la contraseña para evitar este tipo de mensajes. No lo puse de buen principio porque pensé que no era importante...

Gracias Manuel =)

Anònim ha dit...

Si, la verdad es que resulta curioso este fenómeno. Según las encuestas los propios escoceses se han decantado por Belle & Sebastian, por encima incluso de Camera Obscura.