09 de maig 2007

Vida i obra d'un mestre

Michel Gondry és un crack amb majúscules. Aquest francès nascut a Versalles s'està convertint en tot un ídol, ja que la seva facilitat creativa amb la càmera l'ha portat a realitzar treballs fabulosos, tant en format cinematogràfic (recordar la genial Olvídate de Mi (2004), amb la que va aconseguir un Òscar), com en format de clip, segurament el gènere que el va donar a conèixer.

Ha treballat amb artistes de la talla de Björk (de qui ha dirigit la majoria de clips), Beck, The White Stripes, Radiohead, The Chemical Brothers, Foo Fighters, Daft Punk, The Vines, Gary Jules, The Polyphonic Spree, entre molts altres, realitzant videoclips visualment molt atractius, amb històries inversemblants, trepidants, en els pocs minuts de durada de les cançons. És capaç d'inventar recursos ben diferents per a cada un d'ells.

I ja que ahir, dia 8 de maig, va fer 43 anys, és un bon moment de presentar la seva obra, immensa, que resumiré amb alguns dels videoclips que em semblen més impressionants.

The White Stripes - The Hardest Button to Button


The White Stripes - Fell in Love With a Girl


Gary Jules - Mad World


Björk - Bacherolette


Daft Punk - Around the World


Però això només és una pinzella mal feta de tot el que és capaç de fer aquest artista. Així que no us oblideu de passejar pel que ha anomenat "Le Monde de Michel Gondry", la seva pàgina web, que conté infinitats de videoclips dirigits per ell, així com curtmetratges i moltes coses interessants.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Re sostingut! Era aquest el que m'havia d'agradar? Perquè tan si ho era com si no, m'ha agradat. És genial aquest home.
L'any passat ens van posar els clips dls White Stripes i el de Mad World, però acabo d veure que també n'ha fet a the Vines.
Ah! i The Science of Sleep sta molt b, l'has vist? b, va molt a gustos perquè és una mica exagerada. A veure si puc trobar algun dels seus curts.
Ufff d vegades no callo ni sota l'aigua..

mi-bemoll ha dit...

Sabia que aquest t'havia d'agradar!=P
Doncs aquets en concret no l'he vist, perquè n'ha fet tants, que encara tinc feina a mirar i remenar, però segur que li acabo donant una ullada.

Ningú te fa callar, eh? =)

Elías ha dit...

Guauu! son una psada los viedos. El de Daft punk se parece a uno de The Chemical Brothers...un tren desde el que se ve un paisaje que pasa al ritmo de la secuencia de la música. Tal vez también es suyo.
Bien por esta entrada Genís
Moon!-walk!-ers!

Elías ha dit...

Por cierto, mira esto
http://www.youtube.com/watch?v=VghCANE7vRw&mode=related&search=

mi-bemoll ha dit...

Boníssim tio!! Aquest vídeo amb els White Stripes no l'havia vist. Altres amb Ramones o The Who sí, però és fantàstic! Aquí sortint la bena Simpson, ja veig. Són dies d'entrenament! =P

Ah! i sí, aquest dels Chemical Brothers des d'un tren també l'ha fet ell. No l'he inclòs per no sobresaturar el post de vídeos però pensava posar-lo.

MOON WALK ERS!!