11 de gener 2007

Covers: "Hallelujah!"

Són moltes les versions que volten d'aquesta magnífica cançó, creada pel canadenc Leonard Cohen, allà al 1985 i que es va incloure per primera vegada al seu àlbum Various Positions.


Now Ive heard there was a secret chordThat david played, and it pleased the lordBut you dont really care for music, do you?It goes like thisThe fourth, the fifthThe minor fall, the major liftThe baffled king composing hallelujahHallelujah (x4)[...]

9 anys més tard, trobem una de les millors versions i més reconegudes, interpretada per Jeff Bucley i inclosa al seu treball Grace (1994). Hi va inclure algunes estrofes més, va pausar el ritme, fent-la més tranquil·la, donant-li una introducció més misteriosa i aplicant-hi arranjaments de guitarra a l'estil Buckley.Una altra de les versions que han triomfat és la Rufus Wainwright, interpretada especialment per la banda sonora de la pel·lícula Shrek, l'any 2001. En aquest cas incorpora el piano substituïnt els acords de guitarra.

Seguint la tònica de Wainwright, John Cale va interpretar també "Hallelujah", amb piano, quan va fer l'àlbum d'homenatge a Leonard Cohen l'any 1991, I'm Your Fan: The Songs of Leonard Cohen by...

I moltes altres, de millors o de pitjors... Però lo que està clar és que aquesta cançó no passa desapercebuda per la majoria de la gent. Hallelujah!!

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Gran canción del eterno Bob.

Anònim ha dit...

Gran canción del eterno Bob.

Anònim ha dit...

Uy, que cosas. Me traiciona el subconsciente, suelo confundir, extrañamente a Bob Dylan y a Leonard Cohen, en fin ruego disculpas. Se me va la pinza.

Anònim ha dit...

Uy, que cosas. Me ha traicionado el subconsciente. Suelo confundir extrañamente a Bob Dylan y a Leonard Cohen, en mil disculpas. Se me va la pinza.

Anònim ha dit...

Uy, que cosas. Me ha traicionado el subconsciente. Suelo confundir extrañamente a Bob Dylan y a Leonard Cohen, en mil disculpas. Se me va la pinza.

Anònim ha dit...

There's a blaze of light
In every word
It doesn't matter which you heard
The holy or the broken Hallelujah

Genial simplement aquesta cançó. Ja en vam parlar un dia.. l'haviem descobert per llocs diferents, com cadascú que l'ha anat descobrint al llarg de la seva vida però estic d'acord en que costa que deixi indiferent.

Petons :**

p.d: i sort amb els exàmens :)

Anònim ha dit...

jajaja, a mi no me pidas disculpas hombre! Esto a los mitos, que igual se ofenden! =)

usuaria desconocida!=P igualment, molta sort pels exàmens! sí sí, un dia o altre havia de sortir aquesta, o algua altra de les cançons d'aquest home. =)

Anònim ha dit...

Muy bien por el traductor, ahora ya puedo saber lo que dices sin tener que imaginarmelo :-)

La anecdota graciosa es que como has puesto la letra de la cancion en ingles has liado un poco al traductor ¿te imaginas a Cohen diciendo there was a secreto chord?

Saludos

Anònim ha dit...

No estoy muy contento con este traductor, pero lo veía un poco necesario, y ya hací adías que estaba investigando. A ver si lo puedo mejorar algo y que no se invente palabrejas! =P