08 de novembre 2006

The Pinker Tones

0
M'arriba a les mans The Million Colour Revolution, el primer cd de The Pinker Tones, uns barcelonins que es mouen pel terreny de l'electrònica d'una manera formidable. A dia d'avui de fa exactament un any, va sortir a la venta el seu primer treball, que és una mescla impressionant de sons, sorolls, estils, instruments, idiomes, sintetitzadors...

Mister Furia i el Professor Manso són els dos components del grup. Dos personatges ben singulars que transmeten tota la seua energia amb cadascuna de les 14 cançons que té TMCR, 14 peces que són com un collage musical des dels 70' fins el dia d'avui.

Començant amb una introducció de presentació, s'endinsen ben ràpidament al seu so funky electrònic amb "Welcome to the Million Colour Revolution", 'temazo' de pista de ball. Tremendament original és tot el conjunt, però les bones cançons es van succeint una darrere l'altra: "L'Héros" explora amb tota mena de sintetitzadors analògics, amb signatura francesa, ; "Sonido Total", que va ser el seu primer senzill, es mou també entre tota mena de sons i sorolls; "In Pea We Nuts" incorpora una bona de dosi d'energia a base de vent metall, convertint-se amb una espècie d'himne; "Pink Freud" sembla extreta de musical de Broadway; "Mojo Moog" ens podria recordar a alguna peça de Play (1999) de Moby; "Beyond Nostalgia" o "Pinkerland Becaina" ens permeten descansar traslladant-nos a les calmades platges del Carib;... I fins a completar l'excepcional repertori.

Grups com els anglesos Sant Ettiene i els japonesos Pizzicato Five o Cornelius tenen bastant a dir d'aquesta dosi de d'electrònica, dance, indie pop...

S'han acabat les cançons tristes, per a dies de pluja, mirades des de l'altre costat de la finestra. S'ha acabat tenir grups estrangers de referència. Aquí s'està coent a tota velocitat el que pot ser, tranquil·lament, el millor del pop electrònic internacional.



Si t'ha agradat aquest vídeoclip i en vols veure més, vés aquí


1 comentari:

Anònim ha dit...

Ei!! Molt bé, aquest blog...Bé vaig a fer pràctiques de Coms :) i avere si quan torno hem guanyat alguna a....a :P
Apa adeu!!