26 d’abril 2011

'Viviendo del cuento'

Juanjo Sáez (Barcelona, 1972) és tot un personatge. Fill d'un pastisser, és dissenyador, historietista i crític. Ha dedicat part de la seua vida a dibuixar vinyetes i tires còmiques en revistes i magazines de diaris com La Vanguardia i El Periódico. Però probablement se'l coneix més per la seua faceta musical i la col·laboració que durant una temprada va fer a Rockdelux.

El 2004 va plasmar algunes de les seves vivències de professió en un còmic 100% Juanjo Sáez, 'Viviendo del cuento' (Editorial Mondadori). Títol ben escollit.  Altament recomanable. Fidel al seu estil de gargots dibuixos desenfrenats i maldestres, canalla i sincer amb els comentaris (això sí, plagat de faltes ortogràfiques), el llibre critica amb força humor i sense temors el terme art, els modernos de Barcelona i arreu, personatges com Jordi Labanda, la censura als mitjans de comunicació, bandes com Sidonie...

Si us interessa, el podeu trobar a Fnac per uns 16€. I tranquils, pels que no esteu acostumats a la lectura, aquesta és senzilla i molt amena.

Una mostra de les habilitats del senyor Sáez