21 de desembre 2008

Manel causa furor

Guillem Gisbert, Martí Maymó, Roger Padilla i Arnau Vallvé són de Barcelona i s'amaguen al darrera de l'identitat de Manel. Acaben d'editar el seu primer treball que porta per nom Els Millors Professors Europeus (que et pots descarregar aquí), i estan triomfant allí on van.

Amb una barreja entre folk i pop, amb melodies curioses i lletres brillants i més intel·ligibles que les d'Antònia Font, han sabut trobar una combinació màgica que rep elogis per part de tothom. "En la que el Bernat se't troba", "Al mar!", "Pla quinquennal" són autèntiques relíquies.

És bo veure que es fa bona música cantada en català més enllà del típic rock català al que estem acostumats des de fa molts anys, amb una mostra de que les coses estan canviant i s'estan fent bé.

A més, Manel ha guanyat el premi al Millor Videoclip de l'Any al CineMad'08 per "Dona estrangera". Enhorabona!

Manel - Dona Estrangera



M'agrada el joc que tenen, sempre mostrant-se asseguts a la cadira, o bé ensenyant cadires buides, creant una iconografia pecular fàcilment reconeixible. Arran d'això, tan ells com jo aprofitem per desitjar-vos Bones Festes!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Força normal, donat les seves lletres extravagants i la seva música enganxosa.

De fet al meu cotxe ja pots escoltar-los, i això és sinònim d'èxit total. XD!

Bones Festes mi-bemoll!

Anònim ha dit...

Vamos Manel!!! Bunisim el disco, li done mil voltes a Portishead i Radiohead (per ficar dos exemples sense malicia...)

Pd: sonara cami de Toulouse espero...

mi-bemoll ha dit...

Dos exemples sense malícia... faré veure que no ho he sentit i mantindrem la festa en pau! =P

Sonarà camí a Toulouse, es pot escoltar al Saxo (on només hi sona música seleccionada)... total, que s'està convertint en un disc de carretera, ja veig... 8-)