22 d’abril 2008

Portishead - Third (2008)


Els tenim aquí altra vegada!

10 anys és molt de temps. Però què importa si després de tot aquest temps edites un àlbum gairebé perfecte, 11 cançons que s'allunyen una mica del trip-hop de fa tant de temps, de "Roads", de "Glory Box", d'"All Mine" o "Half Day Closing", però que es reinventa buscant un "nou estil" impactant i a l'altura de les grandioses expectatives creades.

"Third", que surt al mercat el proper 28 d'abril però que tothom mitjanament interessat en la banda de Bristol ja ha pogut escoltar, s'escapa també del nou estil de 9 cançons de 2 minuts i mig que s'està posant tant de moda. "Third" té un inici més conservador, amb temes com "Plastic" que ens recorden als Portishead d'abans. Però és a partir de la segona meitat, amb "Carry On", i especialment el trident "Machine Gun", "Small" i "Magic Doors" (personalment, les 3 millors cançons amb diferència) que aquesta tercera entrega aconsegueix crear una atmosfera esglaiadora.

Es tanca amb "Threads", amb un llarg final i sostingut. Hi haurà qui ha quedat decepcionat, però crec que seran més els qui valoraran molt positivament aquest retorn i sabran apreciar l'increïble capacitat musical de reinvenció que tenen Beth Gibbons i companyia.

Portishead - Machine Gun (making off)



PD_ M'encanta la caràtula.

Li dono un_ 9
En recomano_ "Machine Gun", "Small", "Magic Doors".
T'agradarà si_ Beth Gibbons i Rustin Man et posen la pell de gallina, i tenies moltes ganes de Portishead.