15 d’abril 2007

Islàndia, aquelles estranyes terres...

Situat allà dalt a l'esquerra del mapa d'Europa, gairebé a fora dels límits del paper, es troba, sota una cortina de fred, Islàndia, un país que a part dels guèisers, els esquimals, les foques o l'estrany clima amaga un seguit de melodies característiques d'aquella porció de terra i que les fan fàcilment identificables per tothom.

Les notes que es "couen" tenen tendència a la tranquil·litat, a la melancolia, a la introspecció, als sons i sorollets, a l'experiment... A una espècie de pau interior. I tot plegat gràcies a artistes com Sigur Rós, Múm, Amiina, i encapçalats per Björk. Més o menys coneguts, cadascú d'ells signa cada treball amb el seu segell característic i el toc original, però tots plegats segueixen una tònica que regna des de sempre.

Només cal que t'assentis, paris l'orella i et preparis per transportar-te a un altre lloc, potser a Reykjavik, potser a... Tu sabràs!
Björk - Hidden Place


Sigur Rós - Hoppipolla


Múm - Please, Sing My Spring Reverb


Amiina - Ammaelis


I per recomanar alguna elepé, faig una petita selecció de Highlights islandesos.
- Björk, Début (1993).
- Sigúr Ros, Ágaetis Byrjun (1999).
- Sigur Rós, () (2002).
- Múm, Yestaerday Was Dramatic Today Is Ok (2000).
- Amiina, Kurr (2007).

Segurament hi deu haver una bona colla de bandes més, segurament ben interessants i amb uns noms propis, de cd's i cançons ben difícils de pronunciar, així que si algú les coneix que m'ho faci saber; estic obert a noves propostes. =)

2 comentaris:

Elías ha dit...

Es verdad, los grupos nórdicos son bastante tristones todos no? será el clima.
Suerte hoy!

PD: viva Lady Carol! jeje

mi-bemoll ha dit...

Tristones pero molones! =)

Vaya desastre de examen. Espero que el Giró se haya comportado más que el Machado este...

PD: Viva Endika! =P