03 de febrer 2014

Donem una oportunitat a... Oso Leone


Si hi ha un nom que no para de sonar a la meua llista de reproducció, és el d'Oso Leone, una colla de mallorquins que va començar a fer sonar guitarres durant el 2010. Inicialment formats pel Xavier Marin i Paco Colombàs, el so del duet es movia entre melodies de rock acústic i veus esquerdades: 'Oso Leone' (2011, foehn records) és el primer material que va sortir a la llum. Tota una declaració d'intencions.

El passat 2012, la família Oso Leone va créixer, no només en el nombre de membres tot formant un quintet (amb Eusebio Alomar, Alfons Dell'Olmo i Jonathan Muntaner), sinó amb la qualitat i experiència que han aconseguit transmetre. 'Mokragora' (2013, foehn records) és un disc exquisit, una delícia de tonalitats folk i paisatges sonors, que ha estat inclós en múltiples llistes de "lo millor de l'any" amb motius ben sòlids. "Ficus", "Cactus" o "Alçaria" són temes enormes plens de textures que guanyen unes dimensions descomunals en directe.

T'estàs preguntant si val la pena donar-los una oportunitat? Escolta'n el tema següent i no te'ls perdis al Primavera Sound d'enguany, on han estat inclosos en la sessió de divendres. No està malament.


+info: bandcamp | facebook | web