13 de febrer 2010

Moment freak de la setmana: MeNeO


Des del carrer s'escoltava. I el terra tremolava. Encuriosit, m'he apropat dins el Fòrum del FNAC per veure què o qui era el causant d'aquest terratrèmol acústic i m'he topat amb unes quantes desenes de persones envoltant un personatge. De més aprop, he pogut constatar que aquest personatge vestia simplement uns gallumbos força hortera i uns mitjons de colors, i es movia a ritmes esquizofrènics mentre subjectava una Game Boy (sí, una d'aquestes relíquies extingides).

En un primer instant, no he entès què coi passava, fins que he interpretat que el personatge en qüestió (un guatemaleny de nom artístic Rigo Pex, que actua sota MeNeO), tenia programades un arsenal de cançons electròniques, a 8 bits (o sigui molt cutre), dins la seva Game Boy. De fons, unes imatges planes d'algun joc 2D per amenitzar-ho i engrandir aquest sublim moment.

Ha "tocat" Daft Punk, d'altres del mundillo que no conec i alguna creació seua amb una barreja entre música per a videojocs i techno del bèstia. Provocador i macarra, les 19h de la tarda no és la millor hora per una sessió explosiva com aquesta i els assistents simplement somreien estupefactes. Està clar que el seu públic potencial es reuneix els divendres i dissabtes a les 4 de la matinada amb una bona dosi de drogues al damunt.

Investigant, he vist que és força famós i que ha actuat al Sónar i en altres ambients semblants. L'acompanya el  santanderí Raúl Berrueco (aka VJ Entter) fent la part visuals dels espectacles. Perquè us en feu una idea, es dediquen a això: