25 de setembre 2007

Redireccionant la discografia de Sidonie: Costa Azul


Els 3 primers treballs en anglès (Sidonie, Let It Flow, Shell Kids), potser per ser més cools, potser per motius personals. El tema de començar una carrera musical en anglès o castellà/català és un tema delicat que donaria molt per parlar, són diverses les opinions i els casos. Serem objectius: una bona col·lecció de cançons irrepetibles i ben sentides per molts, "on the sofa", "bla bla bla"... des del 2001 fins el 2003.

Petita parada, canvi radical. El 2005 decideixen fer un gir, passar-se a la psicodèlia (Fascinado) i, amb ella, cantar en castellà. El resultat: fluix, tot massa diferent, les coses no encaixen, i tot i tenir alguns 'temazos' importants, mal sabor de boca.

Avui els tenim aquí altra vegada, amb Costa Azul. El millor de la seua discografia, de llarg. En castellà, però se senten còmodes. Grans cançons, col·laboracions: "Los olvidados", "Nuestro Baile del Viernes"... i una imprescindible: "El Giraluna".

Bravo per Sidonie! Un dels millors discos nacionals de l'any (juntament amb Astrud, per suposat).





22 de setembre 2007

2a Temporada de Dimarts de Cine


Aquí estem, nou curs, més cinema. Seguint la mateixa política que ja vam començar l'any passat, els Dimarts a la nit teniu una cita amb el cine. I les primeres projeccions d'enguany ja estan decidides: "Nueve Reinas", "Odette, una comedia sobre la felicidad" i "Hero".

Us hi esperem a tots!

(clica per veure'l més gran)

19 de setembre 2007

Festes de la Mercè 2007

Arriba carregat, i de valent, el proper cap de setmana a Barcelona, amb les Festes de la Mercè, que ompliran la ciutat amb un munt d'activitats culturals des del divendres fins el dilluns, principalment. I el tema musical enguany és prou atractiu, amb el BAM i tots els concerts que es realitzaran per diferents espais com el Parc del Fòrum, l'Antiga Fàbrica Damm, la Plaça de Sant Jaume... i no ens podem perdre la cita del diumenge:



Travis
, Antiga Fàbrica Damm. 21.30h

I al Fòrum, a partir de les 23h:
Triángulo de Amor Bizarro
Ghosts
Deluxe
Hard-Fi





Altres dies, grups com Deluxe, Love of Lesbian, The Thrills, Atom Rhumba, Rauxa, Gertrudis, un munt de Dj's, Adrià Puntí, Quimi Portet... En definitiva, una gran varietat de grups per escollir, triar, remenar i escoltar.

17 de setembre 2007

Marlango, de nou, sí sí, Hold Me Tight!

Nou àlbum de Marlango, que portarà per títol Electrical Morning i que podrem escoltar a partir del dia 25 d'aquest mateix mes de setembre. Aquesta vegada amb col·laboracions com Jorge Drexler, entre altres, i més música de la Leonor Watling i companyia. Evidentment, ja n'hi ha moltes ganes. Però de moment aquest primer avançament a tot lo que vindrà: Hold Me Tight. Vídeo curiós com la majoria dels d'aquesta genial banda.

Marlango - Hold Me Tight

14 de setembre 2007

Polònia

Anit va tornar un dels millors programes d'humor i entreteniment que la televisió ha donat: Polònia, emès per TV3 (televisió pública catalana), aquest espai setmanal de 3/4 d'hora critica la realitat política del moment a nivell de Catalunya i la resta de l'estat, sempre en to irònic, satíric i terriblement divertit.

La grandesa radica en la qualitat dels esquetxos guionitzats per Toni Soler i interpretats per actors com Queco Novell, Sergi Mas, Cesc Casanovas, Bruno Oro o Manel Lucas, entre altres, que caracteritzen personatges de la talla de Maragall, Montilla, Mas, Zapatero, el Rei, Acebes, Franco, Lluís Llach... A la perfecció. Tal és aquest extrem, que en ocasions la realitat és confon amb la ficció!

No us ho perdeu, dijous després del telenotícies nit, a TV3.
I aquí algun esquetx d'aperitiu per veure el perquè de tot plegat...

"El régimen de Franco"


"Montilla parla català a la intimitat"


"Discurs del Maragall"