25 d’abril 2010

Un parell de propostes

La ciutat de Barcelona és un bullici d'oportunitats musicals. Diàriament i en diversos espais. N'hi ha moltes, però, que passen de llarg sense fer gairé rebombori, com és el cas del Cicle A Viva Veu, un col·lectiu obsessionat en la lectura, la música i l'art que queda insatisfet amb les ofertes de la capital i que va crear, l'any passat, un seguit de concerts per paliar tota aquesta set, d'una manera altruïsta i oberta per a tothom.

Malaugradamant, el cicle d'enguany ja toca el seu final, i el proper 28 d'abril Her Only Presence posarà punt i final a una temporada plena de música. Però estic segur que, d'aquí uns mesos, més artistes ompliran els vespres al Fantástico Club, l'espai habitual.


_______________________________________________________

"Si cada dia queden menys sales de concerts a la ciutat, de Barcelona, per què no començar a fer a concerts a espais on tradicionalment no se’n feien? I posats a demanar, per què no fer-los gratuïts?"

Aquesta és la idiosincràcia dels de concertsperquesi (CPQS) que, tot aprofitant espais de la ciutat com el bonic centre cívic Can Déu de Les Corts, han començat a oferir música en directe i gratuïta. Els barcelonins Samitier, els hypejats Sedaiós o els galesocatalans Be Brave Benjamin són les primeres propostes.

Han anunciat nova web i bloc en breu. Estarem atents.

+ info: myspace

20 d’abril 2010

Indiespensable o frau?

Goldfrapp | 'Head First'

Amb cada entrega de Goldfrapp no saps el que et trobaràs: si el trip-hop exquisit de 'Felt Mountain', el dream-pop de 'Seventh Tree'... En aquesta ocasió, i a l'igual que el 2005 amb 'Supernature', Alison ha apostat per una col·lecció de hits de sintetizador que podrien haver estat editats el 1980. Let's dance! | (6)

 

Beach House | 'Teen Dream'

La caràtula més estranya i lletja d'enguany amaga la millor col·lecció de cançons d'aquest 2010 (de moment). El duo americà l'ha clavat amb temazos com "Zebra",  "10 Miles Stones" o "Take Care" | (8)

 

jj | 'nº3'

Els suecs jj han pecat d'ànsies. Tan ben parit que els havia quedat el seu debut 'nº2' (sí, debut amb títol curiós), han volgut editar massa ràpid la continuació, esgotant totes les idees i presentant material prescindible | (4)

09 d’abril 2010

Versionant 4-3-3

En aquestos dies en què tothom elogia Leo Messi, absolutament tothom, i com a fan fatal del Barça, ja estava ruminant com parlar-ne aquí al bloc sense desviar-me massa del tema musical. Els del "Tot és molt confús" (programa de Catalunya Ràdio) m'ho han deixat en safata.

Després de tot l'espectacle que genera el crack argentí, i aprofitant la magnfíca cançó d'Els Amics de les Arts "4-3-3", han fet una versió prou divertida barrejant Guardiola, Puyol, la veu del Puyal... per elevar a Messi als anals de la història.

Perquè la pogueu escoltar, cliqueu aquí.