25 d’agost 2012

Primer LP de Ghandi Rules OK

'Borda, va, borda' surt en vinil el 28 d'agost i promet. Vuit mesos després d'editar el seu primer treball, 'EP1' (2012, Repetidor Disc), Oriol Solé (aka Iga Memento) i Toni Sistaré (aka Inot Eratsi) ja tenen material nou. 25 temes, ni més ni menys. Aquest duet d'àlies estrambòtic li té presa la mesura al misteri i a la senzillesa, línies amb aires post-punk retorçudes i murmuris de menys de 2 minuts. "Plomes" és el primer avançament.

Ghandi Rules OK - "Plomes"

18 d’agost 2012

Donem una oportunitat a... Mates Mates


Des de la plana de Vic arriba Mates Mates, un quintet de joves amb nom curiós que confeccionen un folk-pop rural tenyit de psicodèlia d'allò més divertit. Cantant en català (i amb alguna pinzellada italiana), aquest 2012 han editat el seu primer treball 'Vida animal' (Famèlic Records): 12 temes breus i sense complexos sobre les quotidianitats de la vida a pagès, entre les quals destaca "El pinsà" o "Residència nuclear".

Proposta molt original i sincera produïda per Joan Pons (El Petit de Cal Eril) que combina guitarres talentoses amb trombons descompassats, veus esquerades amb línies de baix eclèctiques i et recordarà a noms com Ia Clua, Pau Riba, Pavement o Vampire Weekend. Sense embuts, han vingut per quedar-se.


+info: bandcamp | facebook | rateyourmusic

08 d’agost 2012

Eines: Descarrega mp3 des de Bandcamp


Quantes vegades t'has trobat que voldries tenir un àlbum només allotjat a bandcamp? Matt Sandi s'ha encarregat de posar les coses fàcils. El Bandcamp Downloader és la solució, una simple pàgina on només cal introduir la URL del disc, EP o tema i ell gestiona la descàrrega, en format mp3 i un acceptable 128 de bitrate.

07 d’agost 2012

Donem una oportunitat a... Olivemoon


Olivemoon és una banda catalana-sueca formada a Barcelona el 2007. Encapçalada per Marc Navarro i Jona Oliva, han anat incorporant peces al puzle fins als 5 membres actuals, trobant definitivament el seu so i estil. Al març de 2011 van estrenar el seu primer treball 'The Thick Forest', un EP de 8 temes que es mouen a ritmes de folk tenyits de rock i pop, una agradable amalgama entre el bluegrass de Mumford & Sons, la delicadesa de Bon Iver o fins i tot l'accessibilitat de Coldplay.

Des que l'Albert Puig els va incloure en les seves sessions de Delicatessen a iCat.fm (i al seu recopilatori anual), el ressò que estan tenint ha anat in crescendo. I no és per a menys. Peces tan genials com "As We Grow" o "Washing Machine" són tota una declaració del que són capaços de confeccionar, en la densitat del bosc.