30 d’abril 2011

Antònia Font | "Icebergs i guèisers"


Tothom parla de Manel, Manel i Manel. I del seu nou disc. Eclipsat pel fenomen dels catalans, Antònia Font acaba d'editar un disc exquisit, el vuitè de la seua carrera, 4 anys després de 'Coser i Cantar' (2007, DiscMedi). Porta per títol 'Lamparetes' i ha estat realitzat per Robot Innocent, un segell discogràfic creat per autoeditar-se la seua pròpia música. "Clint Eastwood" és el primer single, un petit homenatge a l'actor i director americà, un repàs a la seua figura i obra. Però altres temes, com aquest "Icebergs i guèisers" demostren que la inspiració dels mallorquins és infinita i no té sostre. Lletra i música vénen a càrrec de Joan Miquel Oliver. Sublims.


Jo l'enyor com segles de glaceres solitàries
davallant mil·límetres cap as oceans (icebergs),
molt abans que habitassin sa Terra es éssers humans,
no hi havia ningú per mirar-les, només crustacis i algues (icebergs).
Jo l'enyor com el Titànic, com si m'haguessin tallat es collons,
mil elefants en estampida que se m'enduen sa vida.

Som davant ses portes de l'infern,
m'és igual la mar infinita navegant a dins sa fosca,
som a ses portes de l'infern per tu i tenc plans de futur.

Jo l'enyor com segles de glaceres solitàries
davallant mil·limetres cap as oceans (guèisers),
un piano caient de s'Empire State (building),
era tonta i rosseta, segons s'al·lot, sa jugueta.

Som davant ses portes de l'infern,
plataformes de petroli amb diàmetres enormes,
Som davant ses portes de l'infern per tu i tenc plans de futur.
Som davant ses portes de l'infern,
rodejat de flamarades molt amunt a dins ses ombres,
som davant ses portes de l'infern per tu i tenc plans de futur.










Antònia Font
'Lamparetes' (2011)

28 d’abril 2011

Manel actuarà a la Festa Major de Maig de Lleida


Avui ho ha confirmat La Paeria. Manel serà un dels caps de cartell (i sorprenentment no és l'únic!) de la Festa Major de maig de la ciutat de Lleida. Bones notícies per unes festes que darrerament no gaudien (dins l'apartat musical) de grans actuacions i que se sostenien per grups mediocres.

Tal com es detalla al programa, Manel tocarà el Dimarts 10 a les 00.45h a l'escenari central, probablement no és el lloc idoni per gaudir del seu folk-pop, però les ganes d'escoltar en directe les cançons de '10 milles per veure una bona armadura' són tremendes.

Per si no fos prou la bona nova, The New Raemon i El Guincho també es deixaran caure per Ponent la mateixa nit (00.00h i 1.30h, respectivament). El pop/rock de Ramon Rodríguez i els ritmes tropicals del canari Pablo Díaz-Reixa amenitzaran una nit que es preveu moguda si s'escolten temes com aquest:

El Guincho - "Bombay"

Pastora, Nudozurdo, Fangoria (que no fallen mai), Dr. Calypso, Pastorets Rock, Hotel Cochambre, Teràpia de Shock, Overdrive i una colla de deejays (entre d'altres) completen el programa.

26 d’abril 2011

'Viviendo del cuento'

Juanjo Sáez (Barcelona, 1972) és tot un personatge. Fill d'un pastisser, és dissenyador, historietista i crític. Ha dedicat part de la seua vida a dibuixar vinyetes i tires còmiques en revistes i magazines de diaris com La Vanguardia i El Periódico. Però probablement se'l coneix més per la seua faceta musical i la col·laboració que durant una temprada va fer a Rockdelux.

El 2004 va plasmar algunes de les seves vivències de professió en un còmic 100% Juanjo Sáez, 'Viviendo del cuento' (Editorial Mondadori). Títol ben escollit.  Altament recomanable. Fidel al seu estil de gargots dibuixos desenfrenats i maldestres, canalla i sincer amb els comentaris (això sí, plagat de faltes ortogràfiques), el llibre critica amb força humor i sense temors el terme art, els modernos de Barcelona i arreu, personatges com Jordi Labanda, la censura als mitjans de comunicació, bandes com Sidonie...

Si us interessa, el podeu trobar a Fnac per uns 16€. I tranquils, pels que no esteu acostumats a la lectura, aquesta és senzilla i molt amena.

Una mostra de les habilitats del senyor Sáez

24 d’abril 2011

Donem una oportunitat a... Litoral


És una paradoxa molt gran que una banda que es fa dir Litoral estigui afincada a Madrid (!!!). Accidentalment o no, Pau Roca i la seva colla (membres de Tachenko, La Habitación Roja o Fantasma#3, entre d'altres), han editat un primer EP '#1' (2010, Limbo Starr), que es mou a ritme de folk, de pop, i de bossanova, amb ukuleles, guitarres portugueses i violins, embolcallades d'històries ben quotidianes i properes. Us sona familiar? Litoral és una nova proposta d'aquest estil que tants bons resultats està donant a la música cantada en català tot i que es faci al centre de la península, i temes com aquest espectacular "Un segle de paisatges" (al vídeo de sota en un curiós directe) els avalen.

Litoral - "Un segle de paisatges"

23 d’abril 2011

Festival Plaça Odissea


Apunteu les dates: del dijous 28 d'abril al dissabte 30 (sí, aquesta setmana que ve). El lloc? La Plaça Odissea, aquest estrany indret dins el Maremàgnum de Barcelona, poc escaient per fer concerts, però que una vegada a l'any s'omple de bona música. Qui tenim enguany? Els versos íntims de Nacho Vegas, Delorean per ballar una estona o el pop-country de Mojave 3 són els caps de cartell. Però alerta amb els noms en lletra petita, que moltes vegades acaben sent de lo més interessant: el folk-rock de Maika Makovski és la canya o la proposta de Litoral comença a sonar amb força.

Ah, sí, i tot complemtant gratuït!

El cartell complet i horaris són els següents:
  • Dijous 28/04, a partir de les 20.30h:
    • Nacho Vegas
    • Maika Makovski
  • Divendres 29/04, a partir de les 20.30h:
    • Delorean
    • Edredón
    • Los Massieras
  • Dissabte 30/04, a partir de les 19.30h:
    • Mojave 3
    • The Dodos
    • Litoral
    • Partido

16 d’abril 2011

Record Store Day, aquest any també per aquí

La idea de celebrar un dia en què tots els melòmans del món poguessin gaudir d'edicions físiques de CD, LP, vinils dels seus grups preferits al 50% del seu preu habitual va començar cap al 2007, als Estats Units. Chris Brown en va tenir la idea i el Record Store Day es va posar en funcionament. Avui, 16 d'abril d'uns quants anys després, la iniciativa ha crescut i s'ha estès per arreu del globus. 4 mítiques botigues catalanes s'han unit a la proposta per primera vegada:
  • Discos Revolver (Barcelona)
  • Moby Disks Records (Girona)
  • Disk K7 (Granollers)
  • Shiva Music (Tarragona)
En un moment de crisi -discogràfica, mundial, a tots nivells-, on només quatre gats segueixen comprant àlbums, iniciatives com aquesta (el Sant Jordi musical?), ajuden a mantenir l'esperit de col·leccionista. A veure què tal funciona per aquí.

15 d’abril 2011

Gentle Music Men @ Fantástico Club (14/04/11)


Hi ha qui diu que Vilanova i la Geltrú és (salvant les distàncies) el Seattle català, un indret on cada portal amaga la casa d'un artista. Dani Poveda (res a veure amb el cantaor de flamenco) és un d'aquestos artistes, ànima de Flint i, des del 2005, de Gentle Music Men.

Sense electricitat ni violins ni percussions -vaja, en format acústic-, l'art dels Gentle Music Men es va donar cita anit al Fantástico Club, dins els cicles de concerts dels A Viva Veu, per interpretar temes del seu darrer disc, 'Cuentos modernos' (2010, PIAS Spain) i d'un de versions ple de col·laboracions que sortirà a la llum ben aviat.

Però tot aquest "art" provinent des de la capital del Garraf no va trobar cap connexió entre el públic del Fantástico. Molt "oohh ohhh ohh", "aaah aahh aaaahh" i poca cosa més, entre cares d'indiferència. I això que Poveda s'esforçava per trobar un feeling amb els assistents: amb peces en anglès del seu primer treball ("Cry"), en castellà de les velles ("Redención") i les noves ("Sueños infinitos"), amb les versions... Res. Prova fallida. Una altra vegada serà.

13 d’abril 2011

'Mapas', nou treball de Vetusta Morla


Sortirà a la venta el proper 3 de Maig i és la continuació de l'aclamat 'Un día en el mundo' (2008, Pequeño Salto Mortal). Els madrilenys s'han autoedidat altra vegada a partir del seu petit segell discogràfic de nom suggerent, i al seu web ja es pot escolar en streaming un tast del seu primer single, "En el río". A grans trets, la melodia i la veu de Pucho segueixen en una línia continuïsta, així que fans, no us preocupeu, el tema promet.

Vetusta Morla - "En el río"

04 d’abril 2011

Nova temporada de concerts A Viva Veu

El 14 d'abril s'enceta la nova temporada de concerts "íntims, propers i desendollats" al Fantástico Club de Barcelona. Al darrera de tot plegat s'hi troba el col·lectiu A Viva Veu, que en aquesta ocasió ens aproparà la música de Gentle Music Men, Seward, Anímic, Zozobra o Esperit!, entre d'altres.

La política és la de sempre: "Els grups canten sense micròfons, el públic s'asseu a menys de dos metres del grup i l'entrada és gratuïta."

El cicle de concerts s'extendrà fins el 28 de Juliol i avui n'han fet públic el dossier de premsa amb tot el calendari d'actuacions.

Gentle Music Men - "Cuentos modernos"