30 de setembre 2010

5è aniversari de Quadrant Records

Aquest cap de setmana es preveu molt mogut, musicalment parlant, a la ciutat de Lleida. Si pels carrers i places de la capital se celebrarà el Musiquem Lleida, les nits de divendres i dissabte el segell discogràfic de Ponent Quadrant Records commemorarà el seu cinquè aniversari amb actuacions d'algunes de les seves bandes.

I és que la bona feina que està gestant aquest col·lectiu ha de tenir premi. La festa està garantida, amb la música d'autor d'aquí i de fora (Xavier Baró i Brian Caffrey) o els poemes musicats de Màrius Torres i Envers.

Tots els concerts són al Cafè del Teatre, a les 22h, i pel mòdic preu de 6€ l'entrada inclou un CD a escollir del catàleg que té el segell.

El programa complet és el següent:
  • Divendres 1 d'octubre
      • Amat Baró i Meritxell Nus
      • Renaldo & Clara [MySpace]
      • Xavier Baró (amb el Fill del Mestre) [MySpace | Spotify]

26 de setembre 2010

Musiquem Lleida 2010


El cap de setmana vinent (de l'1 al 3 d'octubre) els carrers de la ciutat de Lleida s'ompliran de veus, quartets i tota mena d'instruments i formacions per commemorar una nova edició del Festival Internacional de Música, que enguany arriba a la cinquena edició.

El Caixafòrum, els Camps Elisis o L'Insitut d'Estudis Ilerdencs acolliran algunes de les actuacions, d'artistes d'arreu del món. En desconec la majoria, però m'agradaria recomanar la Berta Puigdemasa, artista polifacètica, pianista i arpista, que segur que us sorprendrà.

El programa complet, horaris i espais, fent un clic a la imatge de dalt o visitant el web del festival.

12 de setembre 2010

El debut de Plans


3 cançons formen 'Nowhere EP' (2010), el primer treball seriós de Plans. "Aftermath", "Hit the Ground" i "Flashes" són els inicis d'aquesta banda de Barcelona integrada per Ignasi, Bachi, Xavi i Maria, i promet. Les influències són fàcilment detectables: una dosi de melodies a l'estil Snow Patrol, una altra teclats que recorden a Keane, uns riffs guitarreros amb el caràcter  d'Interpol, o fins i tot Coldplay, tot creant un so que podria provindre perfectament d'una raconada de Manchester.

'Nowhere EP' (amb aquesta caràtula d'unes vistes nocturnes de la ciutat comtal, i una tipografia que em recorda a Death Cab for Cutie, o no?) es pot descarregar gratuïtament i sona així de bé:

Plans - "Hit the Road"

+info_ MySpace | Facebook | Spotify

09 de setembre 2010

Donem una oportunitat a... MiNE!


Casualitats de la vida, m'acabo d'adonar que vaig compartir classes, exàmens, pràctiques i patiments amb un parell dels integrants de MiNE! (segur que ni se'n recorden de mi). He estat veient l'entrevista que Enderrock els ha fet aquest passat juliol, escoltant algunes de les cançons que tenen penjades i aquest és un moment ideal per parlar de la bona feina que estan fent.

Berni, Ret, Txiri i Ricky van formar MiNE! a Barcelona el 2007 i van guanyar la novena edició del concurs de maquetes Sona 9. Això els ha portat a editar un disc que sortirà a la llum el proper 21 de setembre i que, segons ells mateixos, "sona poderós". Porta per títol 'Un brindis pel nen androide' i, com es pot intuir, té una gran dosi de ciència ficció i melodies pop-rock.

Anteriorment, havien editat 'Maria Antonieta' (2007) i l'EP 'Selva de mar' (2009). I la següent peça és un clar exemple del seu estil.

MiNE! - "Fumar"

+info: MySpace | Facebook | RateYourMusic

04 de setembre 2010

Mishima homenatja Ordet i Dreyer


El 1955 es va estrenar 'Ordet' (aquí traduïda del danès com 'La paraula') un drama religiós sobre les trifulgues entre dos famílies daneses de la península de Jutlàndia. Anys més tard, el film de Carl Theodor Dreyer s'ha convertit en una obra de culte que ha inspirat i segueix inspirant a les noves generacions. I no només quan parlem de cinema sinó també en l'àmbit musical.

És el cas dels barcelonins Mishima, que han caracteritzat el seu primer senzill de l'aclamat 'Ordre i aventura' (2010) en escenes de la pel·lícula. Moments surrealistes i divertits, amb calaveres i llops per aquest "Tot torna a començar".

Mishima - "Tot torna a començar"

Estigueu atents al seu MySpace perquè tenen preparats una colla de concerts per les nostres terres. No us els perdeu.