27 d’agost 2010

El BAM 2010 carrega les piles


Ja tenim aquí l'spot per l'edició 2010 del Barcelona.Acció.Musical (BAM), que se celebra durant el mes de setembre a Barcelona coincidint amb les festes de la Mercè. L'anunci ha estat produït per Boogaloo Films i dirigit per Rafa de los Arcos, acompanyat amb la música de la mítica banda sueca Refused.

I no només això, grups com Belle & Sebastian (em moro per veure'ls en directe), la sempre interessant Goldfrapp, Ok Go, El Guincho o els Amics de les Arts ja tenen confirmada l'actuació, entre moltes altres bandes.


Un hurra ben fort per l'ajuntament de Barcelona!

11 d’agost 2010

OK Go i l'originalitat de fer videoclips

Fer videoclips no és una tasca senzilla, i els americans OK Go no es limiten a interpretar els temes sinó que afegeixen el valor afegit de l'originalitat, el surrealisme, com se li vulgui anomenar, a les seves creacions audiovisuals. Les propostes de Damian Kulash, Tim Nordwind, Dan Konopka i Andy Ross sempre sorprenen.

Un clar exemple és "End Love", tema del seu últim disc 'Of the Blue Colour of the Sky' (2010), en el qual juguen amb els colors i els moviments slow motion.

OK Go - "End Love"

El primer single del mencionat disc, no obstant, és "This Is Too Shall Pass", una cadena mil·limètrica força utilitzada però que sempre resulta atractiva.

OK Go - "This Is Too Shall Pass

Ha quedat clar que els agrada ballar, moure's, fer el pallasso, o inclús posar-se en forma (bé, més que res per les màquines típiques de gimnàs que altra cosa). Quina energia!

07 d’agost 2010

Booklet digital per 'The Suburbs'


Quan una banda com Arcade Fire prepara disc es crea el run-run de veure si aconseguirà repetir un altre 'Funeral' (2004, Merge Records). Val a dir que la tasca no és gens fàcil. I sense entrar a valorar si 'The Suburbs' (2010, Merge Records), que s'acaba d'editar aquest agost, està a l'altura o no de les circumstàncies, he trobat les pàgines interiors del cd, amb imatges, les lletres de les cançons i algunes altres històries.

Si ets fan dels canadencs, t'agrada xafardejar o fer-te el pirata fins al màxim nivell, aquest material et farà falta.

04 d’agost 2010

New York, New York


Nova York m'aporta una gran majoria dels artistes que escolto (segurament Londres uns quants més, ¿per la proximitat?). I ja que qui escriu aquestes línies ha estat uns quants dies voltant pels streets i avenues de la gran ciutat, és inevitable recordar diverses peces inspirades en tots aquestos racons, la banda sonora de NYC.

Se m'acudeixen una colla de cançons que parlen sobre la Big Apple. The Strokes, formats al rovell de Manhattan van incloure "New York City Cops" a la versió nord-americana del seu debut 'Is This It?' (2001), cridant repetidament que la policia no és gaire avispada.


"Leaving New York, never easy, I saw the light fading out", cantaven REM a "Leaving New York". I és clar, qui s'allunya fàcilment d'un lloc com aquest?

Però no només americans s'han inspirat caminant pels carrers i avingudes de Manhattan. Qui no ha escoltat mai "Englishman in New York" d'Sting?
"See me walking down Fifth Avenue
A walking cane here at my side
I take it everywhere I walk
I'm an Englishman in New York"


Però si parlem de l'himne per excel·lència de la ciutat americana, aquesta entrada no pot acabar sense mencionar l'arxiconegut "New York, New York", que va cantar Liza Minnelli per primer cop el 1977 a la pel·lícula de títol homònim dirigida per Martin Scorsese, però que va popularitzar Frank Sinatra pocs anys més tard.

  

Un tema que ha donat peu a infinites versions i covers, com la de Cat Power inclosa a 'Jukebox' (2008) i que si no fos per la lletra seria difícilment reconeixible.


New York, New York...

03 d’agost 2010

Videoclip dels Flying Peppers

Aquest passat mes de juliol els lleidatans Flying Peppers acaben d'estrenar el seu primer videoclip, "Magic Gift", un tema ple de colaboracions, animals, flexions, moviments i glamur.
Flying Peppers - Magic Gift