27 de juny 2010

Recolzament als perruquers de Catalunya

Qui no ha sentit, en els darrers mesos, la polèmica causada per aquesta màfia encoberta (anomenada SGAE) i les barberies, peluqueries i demés locals de tall i rentat de melena?

Tot comença quan l'SGAE reclama drets d'autor als perruquers per posar la ràdio als establiments (poca broma, uns 12 € mensuals); les barberies, recolzades per la Federació Catalana, demanen als seus clients que es portin la música de casa seua (cartell de l'esquerra); i l'SGAE contraataca dient que "s'està buscant repercussió mediàtica". Totalment fora de lloc.

Sense entrar a valorar la pocasoltada impulsada per Ramoncín, altres col·lectius com el segell discogràfic  barceloní Hamsterloco, s'han unit a la causa i han editat i repartit en diferents locals de la ciutat un àlbum, 'Hairdresser's Choice' (2010), com a resposta a la protesta. Es pot descarregar gratuïtament, i hi intervenen artistes de la ciutat comtal com Katatsumuri, Ashbrg o Koulomek.

16 de juny 2010

Aloud Music t'ho regala tot!


Aloud Music Ltd és un segell discogràfic barceloní (creat el 2003 per Sergio Picón i Núria Ferré) que té una política de distribuació atípica. Ells mateixos es defineixen:
"En Aloud Music Ltd siempre hemos apostado por difundir nuestra música de todas las maneras posibles, sin importarnos mucho las opiniones de otras discográficas e intentando estar cerca de lo que opina la gente que nos oye."

Especialitzats en Rock instrumental, math-rock o hardcore nacional (compten amb grups com (lo:muêso), The Last 3 Lines, AtletA o Toundra) posen a la disposició de qualsevol la seua col·lecció d'àlbums i EPs. Val a dir, però, que des de la seua pàgina web, també es poden comprar tots els discos.

"No somos una ONG, somos un sello. Por eso, hemos habilitado una cuenta paypal para, si te descargas el disco, te gusta, y quieres contribuir con la causa, puedas hacer una aportación. ¿De cuánto? De lo que quieras. El más mínimo detalle se agradecería."

Des d'avui, per exemple, es pot descarregar legalment el nou EP dels barcelonins de nom impossible d'escriure i música inclassificable (lo:muêso), 'Palindromê EP' (punxa a la imatge).



 Totes les descàrregues directes al seu web.
Llarga vida a les iniciatives com Aloud Music!

05 de juny 2010

Cartell definitiu pel Festinoval 2010

(click a la imatge per ampliar-lo)

Ja es coneixen tots els noms que formaran part del Festinoval d'enguany. 2 dies de música en directe completament gratuïta, a Lleida. Ens veiem al Turó!

01 de juny 2010

Parecidos Razonables? #16

Sonic Youth - 'Goo' (1990) &
Els Surfing Sirles - 'LP' (2010)

Les imatges parlen per sí soles. Els catalans Surfing Sirles debuten amb el mateix aire macarrilla dels novayorkins. "I stole my sister's boyfriend. It was all whirwild, heat and flash, within a week we killed my parents and hit the road", comenten uns, "El molt carallot em va dir "si arribo a saber que ets verge aguanto més" i jo li vaig respondre "si sé que aguantes més em trec els plantys, imbècil!" diuen els altres.