23 de març 2010

Donem una oportunitat a... Pepet i marieta

Pepet i marieta, tot i el nom, és una banda amb un parell de virtuds: poder explicar tota mena d'històries ben properes i casolanes a partir d'una base eclèctica d'estils (no és broma afirmar que una sola cançó pot contindre rumba, rock, jota, ska, folk o bolero). Formats ja fa una dècada, vénen d'Ulldecona, les Terres de l'Ebre, lloc que els inspira la major part de les històries que ens expliquen en cada cançó.

Els podeu veure en diversos concerts repartits per tota la geografia catalana, però una vegada al mes Josep Bordes (veu, guitarra i ànima del projecte) deixa el grup per tocar en solitari a l'Astrolabi, bar al cor de Gràcia, en format acústic i molt, molt a prop del públic. Les rialles estan garantides. Altament recomanable.

+info | web | myspace

15 de març 2010

Músiques Disperses 2010


Perquè no sigui dit que la ciutat de Lleida no es mou en àmbits indies, des del dia 5 de març i fins el 27 d'aquest mateix mes se celebra el 4rt Festival de músiques folk, o altrament dit, Músiques Disperses. El cartell presenta noms ben atractius, com els omnipresents El Petit de Cal Eril o Lovely Luna (han tornat!) i d'altres per a descobrir.

Si bé alguns dels concerts tenen preus abussius (Lovely Luna o Annie B Sweet), altres són totalment gratuïts (Oliva trencada o Enfado). Els podreu veure tan al Cafè del Teatre com al patit de l'IEI.

13 de març 2010

Indiespensable o frau?

Joanna Newsom | 'Have One on Me'
Joanna Newsom ha aconseguit donar un tomb més al cargol, retorçar la situació i deixar tothom bocabadat (per tercera temptativa en tres intents) amb l'interminable i difícil 'Have One on Me'. Més arpa, moltes cordes i força producció per interpretar cançons amb minutatge etern, però amb joies com "Good Intentions Paving Company" | (7)


Caribou | 'Swim'

Dan Smith (camuflat en Caribou) sempre sorprèn, tot i utilitzar una vegada més els seus ingredients preferits: una dosi de pop, una de psicodèlia i una tercera d'electrònica, canviant estratègicament les proporcions. 'Swim' recull un grapat de la tercera a "Odessa", "Sun" o "Jamelia". Un must-have. | (8)

 
The Magnetic Fields | 'Realism'

zZzZzzzZZzzz... O s'han acabat les idees a Stephen Merritt, o aquest era el disc de cançons descartades de 'Distortion' (2008). Només despertes d'aquesta realitat soporífera escoltant "You Must Be Out of Your Mind" i algun bocí de "We Are Having a Hootenanny" | (5)

09 de març 2010

Més enllà d'u_mä

Maria Coma, una de les meitats d'u_mä, s'ha passat una bona temporada composant dins l'estudi, però al meu entendre ha valgut la pena. El resultat és el seu primer treball en solitari, 'Linòleum' (2009), paraula que he hagut de buscar al diccionari i significa una tela forta i impermeable. Tecnicismes a part, porta presentant les cançons del disc des de fa uns mesos, acompanyada de Pau Vallvé, i allí on va, recull molts aplaudiments.

Recentment he tingut la oportunitat de fer un tast en directe de tot aquest teixit musical i he quedat bocabadat. Pels que busqueu el so d'u_mä, aquest no és exactament el lloc. Si us entusiasmen més les seves lletres, potser sí. El seu primer senzill és la història d'un gat (Maria Coma té una fixació malaltissa amb aquests animals), mentre que el segon parla de coses petites com gotes, xinxetes o grills.

Ben segur un dia comentaré més detingudament tot el que ha donat de sí 'Linòleum'. Mentrestant, mireu quines maneres més curioses d'autopromocionar-se.