30 de novembre 2008

Com et sents avui?

L'Elías es desperta al matí i diu: "hoy me siento optimista". Obre l'ordinador, fa doble click al firefox i entra a www.rockola.fm, i música optimista omple el pis durant tot el matí.

Que et decantes per coses més sentimentals, intenses, melancòliques o una barreja de tot? Cap problema, aquesta gent de rockola et permet escoltar música des d'internet, i simplement escollint el teu estat d'ànim i l'època de la que vols la música, tot sol treballa mostrant resultats força bons.

Jo m'he llevat entre optimista i sentimental avui, i aquí tinc els Spin Doctors sonant a tot drap. Com et sents avui?

22 de novembre 2008

The Music of Chances

Tot llegint La música del azar (The music of chance), magnífic llibre de Paul Auster, i actualitzant aquest bloc tot pujant-hi discs amb el rapidshare, em vaig dir: "osti, i perquè no fas un bloc apart per anar fent una col·lecció de tot lo que vaig escoltant?". Ni comentaris, ni escrits, ni res. Un lloc solidari per compartir tot lo que jo també em baixo. Porto anys sent un pirata consagrat, i pot ser un bon moment d'anar repartint pels demés també. "Millor acompanyat que sol", vaig acabar afegint.

The Music of the Chances, aquest és el títol escollit. Hi trobaràs bona música i no tan bona, però intentant posar material poc comú i no fàcil de trobar, novetats i coses perdudes.

Que també t'animes? Hi ets benvingut! De moment, els qui hem començat amb això (David, Daniel i jo), en tenim moltes ganes (o al menys, parlo per mi =P).

20 de novembre 2008

Tot apunt per l'In-Somni 2008

Fa un parell de setmanes, anunciava quatre pinzellades de la 3a edició del festival In-Somni a Lleida aquest mes de novembre. Ja se'n coneix el cartell, horaris, preus de les entrades i ubicació dels concerts.

Continuo pensant que el cartell és fluix en comparació a les edicions anteriors i als grups que s'han pogut veure durant l'any a l'In-Somni Barcelona o Girona, per exemple, amb Art Brut, Dorian, American Music Club, La Habitación Roja o Asian Dub Foundation, però...

+info: Biografies d'Antònia Font, Montevideo, Filippo Landini, Gentle Music Men, Vitruvi... i pàgina del festival.

18 de novembre 2008

Caminant en un somni

Fa uns dies parlava d'Empire of the Sun, del seu primer i bon àlbum i d'algun dels seus temazos, psicodèlia, electrònica i pop. Aquí hi va la música i lletra del segon single, "We are the People", a la que segueixo (i no sóc l'únic) enganxat, i la que no sé què esperen locals de primer nivell a incorporar als seus repertoris i sessions. Dit queda.

Empire of the Sun - We are the People


Walking on a dream

How can I explain
Talking to myself
Will I see again

We are always running for the thrill of it thrill of it
Always pushing up the hill searching for the thrill of it
On and on and on we are calling out and out again
Never looking down I’m just in awe of what’s in front of me

Is it real now
When two people become one
I can feel it
When two people become one

Thought I’d never see
The love you found in me
Now it’s changing all the time
Living in a rhythm where the minutes working overtime

Catch me I’m falling down
Catch me I’m falling down

Don’t stop just keep going on
I’m your shoulder lean upon
So come on deliver from inside
All we got is tonight that is right till first light

11 de novembre 2008

La canción de tu vida

Just fa unes hores que he congut Joe Crepúsculo, electro-chungo-pop 100%, però l'atracció a "La Canción de tu Vida" (forma part de Supercrepus, editat aquest novembre) ha estat tan forta, que ja n'he tingut prou per vaticinar la magnitud de la troballa. Música addictiva i una ballarina al vídeo que et deixa hipnotitzat. Brutal!

Joe Crepúsculo - La canción de tu vida


07 de novembre 2008

Missió Impossible: de compres musicals a Lleida

Acaba de sortir al mercat l'últim àlbum de Portishead, Fleet Foxes o Empire of the Sun. Ets un lleidatà amb certes inquietuds indie, musicalment parlant. I vols tenir el teu exemplar a mà, amb la caixa, les lletres, la caràtula i el llibre interior original! Què fas?

En els últims mesos Lleida ha patit una autèntica devacle amb la indústria musical. No és que sigui un fet puntual a la nostra ciutat, sinó un fenomen generalitzat arreu, que s'ha vist accentuat en segons quins llocs. I és aquí on les botigues de sempre han anat tancant la paradeta una a una, sense excepció, arribant a límits inimaginables en el que la compra de música, simplement, ha mort.

Cert és que l'antic Pryca ofereix una "suculent" selecció discogràfica a nivell nacional (Bisbals, Bustamanets, Orejas de Van Goghs, Amarals i demés) i internacional (Coldplay, Oasis i algun altre desperdigat), a part de la reconeguda secció de flamenc, clàssica i música túrbia a preus mitjanament tirats. Però és tot el que queda.

Al març del 2007, la mítica Discos Satchmo es retirava 20 anys més tard de la seva obertura, després d'haver canviat recentment de local i haver-se instal·lat a Príncep de Viana, on a més de la basta oferta de jazz, oferien petits concerts en directe, presentacions de discos o llibres. Els preus desorbitats no perdonaven, però, i va ser la primera en caure.

Lamentable aspecte de Discos Satchmo, que no troba ni llogater.

Poc més endavant, la reduïda col·lecció que l'aparador del Sony Gallery mostrava, era substituïda per telèfons mòbils d'última generació i jocs de la Play Station; i l'eclèctica botiga Tipo, que combinava música i complements heavys, passava en mans d'una senyora que actualment ven roba per a gent de la tercera edat.

Entre mig, pas fugaç i fulminant d'Utòpics, al carrer del Carme, que en un intent de crear un estil Fnac, bastant fluixot, es va quedar en temptativa i ara el PC City n'ocupa el seu espai.

La situació era terminal, però la cirereta a aquest pastís l'ha posat Suspicious aquest final d'estiu passat, quan ha decidit baixar la persiana i vendre només a través de catàleg per internet.

Antiga Tipo, ara "Ponte Moda".

Està clar que l'Emule, l'Ares, el Pando i tots aquestos han fet molt de mal. Està clar que són pocs els que volen (i es poden permetre) pagar les novetats musicals a 20€. Però la sostenibilitat es troba en l'equilibri, i és lamentable que la botiga més propera que tenim sigui l'FNAC de Barcelona.

Hem d'admetre que s'ha acabat? que no hi ha res a fer? que no és gens rentable? que ens quedem sense una part de la cultura? O per contra, ara podria ser el moment de reivindicar-se, d'obrir una botiga com Déu mana, un petit Fnac ambiciós, a preus assequibles i revifar el que sembla impossible?

03 de novembre 2008

Empire of the Sun - 'Walking on a Dream' (2008)

Amb una de les portades més lletges de la història, Luke Steele i Nick Littlemore es presenten com Empire of the Sun (sí, com la peli del Steven Spielberg), dos Australians que inevitablement se'ls compara(rà) amb els anglesos MGMT i Oracular Spectacular per motius òbvis, i que vénen d'altres projectes com The Sleepy Jackson i Pnau, respectivament.

'Waking on a Dream' (2008), el seu primer àlbum, és psicodèlia, falsets, sintetitzadors, electrònica... però pop per sobre de tot. Ja n'han editat dos singles, "We are the People" i "Walking on a Dream", que perfectament poden estar sonant a tots els locals més indies del nostra país. Dos autèntics temazos.

Sense ser tan explosius sonen més seriosos que MGMT. Sense tenir hits tan clars, són compactes. (Fer la puntualització que "Swordfish Hotkiss Night" no la soporto, al més pur estil Britney Spears). Anem a veure del que són capaços.



Download_ rapidshare

Li dono un_ 6,5
En destaco_ "We are the People", "Walking on a Dream", "Standing on the Shore".
T'agradarà si t'agrada_ MGMT i ballar sense empatxos els dissabtes nit.

01 de novembre 2008

Animal Collective són 'cool'

Qui escriu mi-bemoll sempre li ha cridat l'atenció què fan els artistes amb les caràtules dels seus àlbums; una imatge, un logo, un collage... alguna cosa que els identifiqui, els faci singulars, o que simplement compleixi amb el protocol de posar quelcom davant i darrera per vendre el producte.

Animal Collective són del primer grup, i a part de ser una de les bandes més experimentals, sonades, estranyes i peculiars del moment, s'ho current de valent.

De fet, només cal parar una mica d'atenció a la caràtula del seu proper treball
Merriweather Post Pavilion, que sortirà a la llum a principis del 2009.
Qui no es maregi, que aixequi el dit!

Merriweather Post Pavilion (2009)

Però no és la primera vegada que una cover es deixa mirar:
Strawberry Jam (2007)

Feels (2005)

Sung Tung (2004)

Here Comes the Indian (2003)