26 de març 2007

Parecidos Razonables? #4

Aquesta vegada no és la semblança de dos cd's, sinó la similitud, o més aviat homenatge, que el grup australià Silverchair ofereix al pintor holandès Mondrian, amb la portada del seu darrer treball "Young Modern" i que sortirà a la venta el proper 31 de març. Crec que les imatges parlen per sí soles.


Silverchair - Young Modern (2007) &
Mondrian - Composition with Red, Yellow and Blue (1921)

24 de març 2007

They are The Pipettes!

Si el dia t'està sent avorrit i necessites alguna vitamina, avui ho tens fàcil perquè només hauràs de pitjar el play a les cançons de sota. Avui la sessió és pop accelerat del bo, a estones twee pop, altres més indie pop, i ve a càrrec de The Pipettes, amb el seu àlbum debut "We Are the Pipettes", del passat any 2006, i un parell de les moltes bones cançons que volten per aquest primer treball del trio femení de Brighton (Becki, Julia i Rose), Pull Shapes.

Fàcilment us poden recordar a The Long Blondes o Lucky Soul, per l'estil, per la formació, per la veu de les cantants. Energia pop amb peces d'escassos 2 minuts. Sincerament val la pena per a tots aquells que ens agradi el gènere. Per als que no, demà alguna cosa més tranquil·la. =P

The Pipettes - Your Kisses Are Wasted On Me


The Pipettes - Pull Shapes


Més música al seu myspace.


19 de març 2007

Lorena, tu mous Lleida?

Aquestes paraules (sense la interrogació) són les que han servit per recolzar la participant lleidatana Lorena Gómez al concurs televisiu d'Operación Triunfo (OT) aquesta passada edició. Unes paraules que han omplert cartells a totes les parets de la ciutat durant la major part dels dies en què l'aspirant a cantant ha estat retinguda a l'acadèmia anhelant ser la vencedora.

Després de molts dies de "treball", les previsions es compleixen, i aquesta jove de 20 anys, derrota tots els rivals que es creuen pel seu camí cap a la glòria, els diners i la fama. Ningú la pot aturar. L'Ajuntament de Lleida veu que té una enorme oportunitat de fer propaganda, treure una mica de pit i aixecar un braç dient: "Ep! Lleida existeix!". Autocars amunt i avall, pavellons de la ciutat replets de gent fins a la bandera, cartells, i encara més cartells, la ciutat mobilitzada. Lorena, tu mous Lleida?

A dia d'avui ja són prop de 3200 fans els que s'han inscrit a la seua web i que formen part del seu club d'animadors. Aquestos, i molts altres, són els que es trobaran aquest proper dissabte 24 de Març al Barris Nord de Lleida, en el que serà el concert més multitudinari que s'ha viscut mai a les terres de Ponent: ni per la festa Major amb grups del moment tant de Catalunya com de la resta de l'estat espanyol, ni en qualsevol altre moment s'hauran reunit tantes persones juntes, exaltades i eufòriques per animar i cantar les cançons que pugui interpretar la "triunfita". Però és més, tot veient l'enorme èxit, s'ha decidit fer un altre concert el dia posterior al primer, per tots aquells que s'hagin quedat sense entrada i es perdin l'increïble oportunitat de gaudir de l'espectacle.

No havia vist mai tant d'interès en un acte, esdeveniment o persona per part de la ciutadania de Lleida o la mateixa Paeria. Realment oh, Lorena!, tu sí que mous Lleida!


PD: Ah! Aprofito per comentar que el dissabte a la mateixa hora també fan un concert d'allò més interessant al Cafè-Teatre de l'Escorxador, l'Immigrasons, un projecte transversal entre Catalunya i Argentina que aquestos dies circula pel nostre país.

18 de març 2007

Parecidos Razonables? #3



The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band (1967) &
Frank Zappa - We're Only in it for the Money (1968)

Un altre "parecido" homenatge que va fer el senyor Frank Zappa als Beatles només una any després de la publicació del treball.

16 de març 2007

Més pel·lícules pels Dimarts a la nit

Després de la bona resposta que han obtingut les 3 primeres projeccions dels Dimarts de Cine, seguim treballant amb el projecte i ja tenim preparades les dos properes pel·lícules que projectarem les següents setmanes: El Gran Lebowski (Joel Coen, 1998) la setmana immediata, i Astronautas (Santi Amodeo, 2004), la següent.


Aquí teniu el cartell amb una petita sinopsi.
Esteu tots convidats a assistir a les projeccions, tant si sou d'aquí, com d'allà o de més enllà.

Fins la propera.

14 de març 2007

Matí creatiu

Un matí "popero", un matí d'aquestos en què les idees flueixen i les notes s'escriuen pràcticament soles. Un matí d'inspiració musical. Heus aquí el resultat: 2 minutets que reflecteixen les influències indies de Camera Obscura o The Hermit Crabs. Dedicada a tots aquells que ens agrada el tema (si t'has sentit aludit, va per a tu). =)
Sense títol #1

PD: S'ha de tenir en compte els mitjans i la qualitat, en format midi perd molt. Deixo l'oportunitat de deixar córrer la imaginació i pensar que és Tracyanne Campbell qui ho canta, i que els instruments són de veritat.

11 de març 2007

God knows (You Gotta Give to Get)

Les paraules més tard, avui comencem amb música i videoclip.



Volia que lo més important fos la cançó, perquè déu ni do quin començament ha tingut aquesta noia sueca que es fa nombrar El Perro del Mar, de la ciutat de Goteborg, que amb un EP "You Gotta Give to Get" fa un parell d'anys i tan sols 4 cançons ha demostrat que té moltes coses a dir, i molta música per mostrar.

Aquest God Knows (You Gotta Give to Get) és pur indie pop, amb aquesta veueta suau. Segurament un grup dels que algun dia (perquè no he trobat que ho hagi fet encara, igual m'equivoco) apareixerà comentat al blog de Manuel, Litomusic, i ens ensenyarà mil coses que desconec. Ja el passat 2006 va publicar el seu primer elepé de títol homònim, que segueix el mateix estil indie pop, incorporant el temazo inicial, i 9 peces més que et faran ballar escoltant-ho des de casa.Aquesta noia de mirada fulminant que podria passar com actriu de Hollywood, em té captivat aquestos dies. Pots escoltar més música seua al seu myspace.

09 de març 2007

XXVI Festival Jazz Terrassa

Des de l'1, i fins a final d'aquest mes de març, se celebra a Terrassa el 26è Festival de Jazz. Certament és una cita molt interessant per a tots els amants del gènere, ja que presenten diversos concerts força interessants. Però... Què passa? Que el jazz sembla que sigui un estil musical d'alt caché, només a l'avast d'uns quants que s'ho poden permetre, ja que el preu de les entrades ronden els 30, 35€ en la majoria de casos... Concerts selectes per a gent selecta?

Si tens ganes de veure jazz simplement, saps que els diumenges al migdia, a la Plaça Vella en tens, així com també algunes exposicions i conferències o algun altre concert desperdigat pel centre cultural. Però el que recomano és una passejada pel seu programa que té infinitat d'activitats, de dilluns a diumenge, cada dia durant aquest mes de Març.

Concerts destacats en són els de Belmondo & Yusef Lateef Sextet, e.s.t., Deborah Coleman, Sue Foley & Roxane, Peter Herbolzheimer + Big Band Jazz o John Abercrombie Quartet.

Els espais seran els habituals a la ciutat, la Nova Jazz Cava, la Plaça Vella, el Centre Cultural, Parc VallParadís...

Aquí teniu el programa complert en format .pdf

08 de març 2007

La Casa Azul | "Como un fan"

Per dies de cansament o mal rotllo, una dosi de pop fresc i alegre (més alegre que La Casa Azul no crec que existeixi). Mireu del que és capaç de fer un home amb uns sintetizadors, uns quants teclats i molta imaginació. Guille Milkyway i la seva Casa Azul, per tots vosaltres el videoclip de "Como un fan", del seu debut 'Tan simple como el amor' (2003, Elefant Records).





Lluís, ho saps, te'l dedico. Perquè vegis que aquí tot hi té cabuda.

05 de març 2007

L'home de les mil cares

Nascut com a Jäje Johansson, però conegut mundialment com a Jay-Jay Johanson, aquest artista suec és un camaleó tant en l'àmbit musical com a l'hora de confeccionar caràtules pels seus treballs. Des de la cara infantil amb què va debutar Whiskey (1996) i Tattoo (1998), passant per moments obscurs i intrigants, Poison (2000), fins a arribar a moments totalment eclèctics, futuristes, Antenna (2003) i Prologue: The Best of Early Years (2004), fent un parèntesi a la seva habitual posada en escena amb Rush (2005), però tornant altra vegada als inicis més calmats Long Term Physical Effects Are Not Yet Known (2007).
Aquest és Jay-Jay Johanson, i aquesta n'és l'evolució de la seva obra.


Whiskey - Tattoo


Poison


Antenna - Prologue


Rush - Long Term...

03 de març 2007

Moment revival, The Pinker Tones

Aquestos dos personatges són Mister Furia i el Professor Manso, que formen el curiós duet The Pinker Tones, el grup que va servir per inaugurar aquest blog fa cosa de 4 mesos. A aquelles altures suposo que molt pocs, per no dir pràcticament ningú, va passejar per aquí. Així que faig un moment revival amb aquesta banda que cada vegada m'agrada més el seu so i estil, únics i inclassificables.

El comentari del seu debut The Million Colour Revolution el teniu aquí.

Però vull aprofitar per posar cançons i videoclips, perquè són originals, diversos i ben peculiars. Si no, mireu mireu!

The Pinker Tones - Sonido Total


The Pinker Tones - The Million Colour Revolution


The Pinker Tones - Karma Haunters


02 de març 2007

"Loops!"

El panorama musical indie a la televisió és ben aviat pobre. No obstant, la televisió pública catalana, Canal 33, ofereix el que per a mi és el millor programa televisiu del moment, Loops, aportant informació actual del panorama tant internacional com nacional (bastant fomentat), dels esdeveniments recents, dels nous artistes emergents, de les noves tendències aquí i allà... Sempre amb un punt de vista d'entrevistes i reportatges innovadors i ben atractius de cara el públic.

Presentat per Sara Loscos, i amb un format curt però intens de 30 minuts setmanals, Loops és, sincerament, un espai indispensable per tots els amants de la música "alternativa". S'emet els dimarts a les 23.30, però el podeu veure repetit els diumenges a migdia, també.

Només cal mirar la "promo" pròpia del programa per aquesta temporada i et pots fer una petita idea de què va la història. 25 segons. =)



Per a més informació només cal que visiteu la seua web oficial, link directe de Televisió de Catalunya (TV3), o també el seu enllaç a ritmes.cat